На 16 май рожден ден има Григор Димитров.Днес 33 години навършва любимият

...
На 16 май рожден ден има Григор Димитров.Днес 33 години навършва любимият
Коментари Харесай

На 16 май рожден ден има Григор Димитров

На 16 май рожден ден има Григор Димитров.

Днес 33 години навършва обичаният състезател на България.

Григор Димитров е български тенисист.

Той е притежател на шампионските трофеи на Уимбълдън и Откритото състезание на Съединени американски щати през 2008 година за юноши. В професионалната си кариера е спечелил 8 трофеи от Световния Тур на ATP (Асоциацията на професионалните тенисисти), като най-значимите от тях са през 2017 година на шампионатите от финалния Мастърс в Лондон и Мастърс 1000 в Синсинати. За първи път се изкачва в Топ 10 на международната класация на 7 юли 2014 година На 20 ноември 2017 година доближава до своето върхово достижение (3-то място) и остава на тази позиция 10 поредни седмици. До края на 2018 година, в професионалната си кариера поединично (сингъл) е спечелил 281 победи от 461 изиграни срещи и е бил общо 81 седмици измежду най-хубавите 10 тенисисти в света.

Състезава се за отбора на България за Купа Дейвис от 2008 година, като в актива му има общо 20 победи и 4 загуби.

Григор е роден на 16 май 1991 г. в Хасково, България, като само дете на татко си Димитър Господинов Димитров, треньор по тенис, и майка си Мария, спортна учителка и някогашна волейболистка. За първи път хваща ракета, когато е на три години, а от 5-годишна възраст стартира да играе постоянно в родния си град.

В ранните му години за неговата подготовка се грижи татко му, само че откакто хасковлията потвърждава гения си на шампионатите за юноши излиза наяве, че той ще би трябвало да се развива в други условия. Едва на 16 години Григор прави своя избор и се отдава на професионалния спорт. Тогава пръв му протяга ръка Христо Стоичков, който по всевъзможен метод оказва помощ за развиването на неговата кариера. След това Гришо печели стипендия от фондацията на друга наша футболна звезда – Димитър Бербатов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР